Project Description

I anledning af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 2020 er DKsyd klar til at producere en temaserie, der i let tilgængelig folkelig fortælleform formidler baggrund, konsekvens og daglig påvirkning af befolkning, institutioner og stemninger i grænselandet. Den røde tråd vil være at bidrage til den fælles opfattelse af historien nord og syd for grænsen – herunder fremme refleksionen ift. forløbet samt endvidere bidrage til både flertallenes og mindretallenes selvforståelse nord og syd for grænsen. Således vil den dansk-tyske vinkel i tematiseringen være fremherskende. Endvidere vil den demokratiske grænsedragning i 1920 blive sat i europæisk perspektiv.

Til opgaven at sikre fremdriften i det ambitiøse projekt er ansat en temaredaktør. Blandt en række kvalificerede kandidater faldt valget på den 36-årige Jonas Fievé, der senest har haft sit virke som journalist ved Nyhedsredaktionen hos KNR Grønland. Jonas Fievé har en kandidatgrad som Cand.com i journalistik fra Roskilde Universitet og har en alsidig baggrund som reporter og nyhedsvært.

”Jeg er meget passioneret omkring alt det, der foregår hos DKsyd. Her er visioner, fremsynethed og handlekraft i fokus – det glæder jeg mig til at blive en del af og bidrage til, og er allerede sammen med min hustru flyttet til Sønderborg”, oplyser Jonas Fievé.

Temaserien med titlen Adskilt – Genforenet – Efterladt bliver sendt i 20 afsnit i perioden januar-august 2020.

************

Foto : Svend-Erik Boysen for DKsyd.