I det 19. og næstsidste afsnit i programserien KV2021 – DIN STEMME frem mod valget til regionsråd og kommunalbestyrelser den 16. november er DKsyd rykket over grænsen – og studiet er placeret hos Danfoss Silicon Power i Flensborg. Temaet er den grænseoverskridende udvikling, som beskæftiger alle, der stiller op til regionsråd og kommunalbestyrelser.

Programmets gæst er bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen. I mange år har han arbejdet for en styrket udvikling i landsdelen, der for ham tæller Syddanmark og Slesvig-Holsten. En bro eller tunnel mellem Fyn og Als skal ikke kun forbinde de to områder, men Jørgen Mads Clausen ser også i en fremtidig udviklingsalliance en linje mellem Odense og Hamborg som et afgørende omdrejningspunkt.

Selv om Als er Jørgen Mads Clausens fødeegn, så færdes han også hjemmevant syd for grænsen. Men når det handler om gode idéer og fremtidsvisioner, så er hele verden hans spilleplade. Hans drivkraft i landsdelen er blandt andet en analyse, som havnede på hans skrivebord i 2003. Den tegnede en dyster fremtid for landsdelen. Lige siden har Jørgen Mads Clausen arbejdet for at gøre denne spådom til skamme.