Project Description

Selvom Coronakrisen har ført til aflysning af Ringriderfesten i Sønderborg, havde Ringriderkomiteen allerede besluttet at give kunstnerne Jesper Kristiansen og Elmar Jacob til opgave at kreere en plakat med temaet 100-året Genforeningen. Selvom plakaten ikke dukker i bybilledet, bliver den synlig på omslaget af sanghæftet ved årets virtuelle herrefrokost. Plakaten er inspireret af det legendariske foto, hvor Kong Chr. X rider over grænsen. Jesper Kristiansen har arbejdet digitalt, mens Elmar Jacob har arbejdet analogt.

Jesper Kristiansen

Jesper – 48, bor i Sønderborg. Opvækst i Nordjylland, er underviser på Sønderjyllands Kunstskole i Sønderborg. Før sit virke på kunstskolen har han studeret kunst på Kunstakademiet i Odense og deltaget regelmæssigt i udstillinger siden 1998. Ydermere er han medlem ved Kunstnersamfundet, Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen og BKF – Billedkunstnernes Forbund.

Elmar Jacob

Elmar – 57, født i Aachen og bor nu i Berlin som kunstner. Har studeret i Kiel på Muthesius Hochschule für Gestaltung. Han har deltaget regelmæssigt i udstillinger siden 2001 og bliver støttet af Senats Berlin Attelierprogramm. Elmar er medlem af BBK – Bundesverband Bildender Künstler og, lige som Jesper, Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen.

Genforeningen

Temaet og grafikken passer perfekt ind i DKsyds programserie Adskil – Genforenet – Adskilt, der omhandler markeringen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark.