Project Description

Nye kræfter i DKsyd TV`s bestyrelse

På dagens ordinære generalforsamling er indvalgt erfarne mediefolk i bestyrelsen for den sønderjyske TV-station

 Som element i masterplanen for DKsyd TV`s udvikling frem mod 2025 skal de redaktionelle kompetencer i bestyrelsen styrkes. Samtidig skal ske dybere forankring af TV-stationens virke i hele Sønderjylland og Sydslesvig.

Derfor er på dagens ordinære generalforsamling indvalgt kendte ansigter fra den sønderjyske medieverden – Ruth Candussi fra det tyske mindretal og tidligere ansat ved Der Nordschleswiger, samt Poul-Erik Thomsen, der tidligere bl.a. har beklædt ledende funktioner hos BT og JydskeVestlysten.

Ruth Candussi – 46 år, bosat i Aabenraa og siden 2016 ansat på det Tyske Generalsekretariat i Aabenraa som partisekretær for Slesvigsk Parti. Før det ansat på dagbladet Der Nordschleswiger som journalist – primært i lokalredaktionen Aabenraa. Opvokset på Nordals og student fra Deutsches Gymnasium für Nordschleswig i Aabenraa. Uddannet Cand.mag. i tysk og medievidenskab fra Aarhus Universitet samt praktisk journalistuddannelse på Der Nordschleswiger, hovedredaktionen i Aabenraa.

Poul-Erik Thomsen – 73 år, bosat i Tinglev og driver den private rådgivningsvirksomhed PETKOM. Har tidligere været tilknyttet Frederikshavns Avis, Ekstrabladet, Jydske Tidende, Jydske TV, BT og senest JydskeVestkysten. Fungerer nu som politisk analytiker og kommentator, rådgiver, forfatter og foredragsholder.

Stærkt kompetencefelt

Formanden for DKsyds bestyrelse, Knud A. Sveistrup er glad for valget af de nye kolleger.

”Ruth Candussi og Poul-Erik Thomsen er nøje udvalgt efter en søgeproces, hvor bestyrelsen meget målrettet har fokuseret på dels styrkelse af de journalistiske kompetencer på politisk-strategisk niveau – dels på personligheder med dyb indsigt i erhvervs-, kultur- og samfundsforhold i den dansk-tyske grænseregion. Og her finder jeg, at vi har fundet et godt match til den øvrige bestyrelse”, oplyser Knud A. Sveistrup, der i øvrigt selv er genvalgt til bestyrelsen og i konstitueringsfasen genvalgt som formand.

De nyvalgte afløser fabrikschef Per Viggo Rasmussen og elektrikerlærling Jan Hvid Johnsen, der begge efter en flerårig stor indsats for DKsyds udvikling ikke har ønsket genvalg.

Den sønderjyske TV-station har en bestyrelse på 5 personer, hvoraf de 4 er eksternt indvalgte og 1 er valgt blandt de frivillige medlemmer af foreningen DKsyd. Sammensætningen er herefter Knud A. Sveistrup, Sønderborg som formand – Jørgen E. Pedersen, Augustenborg som formandens stedfortræder – samt Sune Moldt, Kollund – Ruth Candussi, Aabenraa – Poul-Erik Thomsen, Tinglev.

”Bestyrelsen udgør et samlet særdeles stærkt kompetencefelt – herunder indsigt i generelle medieforhold, digitale platforme og, sociale medier, historiske og kulturelle forhold samt forretnings- & organisationsudvikling og strategiprocesser”, slutter Knud A. Sveistrup, der ser frem til samarbejdet i den nye bestyrelse.

************

Ruth Candussi
Ruth CandussiAabenraa
Poul-Erik Thomsen, Tinglev
Poul-Erik Thomsen, TinglevTinglev