Project Description

SDU Sønderborg henter topleder til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik

Professor Thomas Buhl, der kommer fra en lederstilling hos LM Wind Power, skal stå med ansvaret og den strategiske udvikling af Center for Industriel Mekanik (CIM).

Det er lykkedes SDU Sønderborg at hente en kapacitet fra industrien til at stå i spidsen for CIM. Professor Thomas Buhl har en fortid ved DTU Risø, men kommer fra en stilling hos LM Wind Power. Tidligere har han bygget et Blade Science Center i Vejle op fra bunden for den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy A/S. Og netop det med at bygge noget op, er noget, som tiltaler Thomas Buhl.

”Drivkraften har altid været at få ting til at lykkedes og jeg trives bedst med at bygge noget op. Jeg forlod universitetsverdenen fordi industrien tilbød mig en unik mulighed for at bygge et center op fra bunden. Du kan sige, at jeg nu vender tilbage, fordi jeg nu igen har fået sådan en unik mulighed”, siger Thomas Buhl.

Industrielt samarbejde er essentielt
Med et imponerende CV og en lang række meritter stod mange døre åbne for Thomas Buhl, men at valget faldt på SDU og CIM skyldes, at professoren får mulighed for at arbejde langsigtet.

”I universitetsverdenen kan du arbejde med nye teknologier i 3-5 år. Det kan du ikke i de fleste virksomheder, hvor du arbejder med en meget kortere tidshorisont. I industrien handler det ofte om, at det hele skal være billigere – og helst i morgen.”

Thomas Buhl fortæller videre, at CIM hviler på tre ben: Ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og industrielle ydelser. Det er målet for Center for Industriel Mekanik at opbygge forskningsfaciliteter og tilknytte en international anerkendt forskergruppe på 30+ medarbejdere frem mod 2030.

”Det er CIM’s opgave at kigge på, hvad industrien har brug for på længere sigt. For eksempel er kunstig intelligens meget oppe i tiden. Jeg kan komme i tanke om 1.000 steder, hvor kunstig intelligens kunne implementeres med det same og få stor effekt, men industrien er ofte tøvende, hvorfor det er universitetets opgave at bevise, at det virker og gå til industrien og præsentere løsningen,” oplyser Thomas Buhl.

Thomas Buhl tiltrådte 1. maj 2020, men har på trods af udfordringer i forbindelse med coronakrisen allerede formået at få de første ansættelser i hus.

Unikt partnerskab bag CIM
Udover SDU står Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune bag oprettelsen af Center for Industriel Mekanik – endnu et fyrtårn i Sønderborgs industrielle vidensmiljø.