🐄 LANDBRUGET I SKARP DEBAT 🐄

Alternativet vil skære kødproduktionen i dansk landbrug ned med 80%. Den stikker Frie Grønne, der i valgkampen foreslår, at røde bøffer og flæskesteg reduceres med 90 procent.

Landbruget, der er en storspiller i det sønderjyske erhvervsliv, er til debat i det syvende afsnit i programserien VALGET ER DIT #ForSønderjylland – og Anders Kronborg, Socialdemokratiet – Marianne Karlberg, Frie Grønne – Mirjam Fibiger Olesen, Kristendemokraterne – Tilde Holch Duedahl, Venstre – Carsten Sohl, Alternativet giver bud på landbrugets fremtid – eller mangel på samme.

Det er et program, der afslører store forskelle på den politik, som partierne går til valg med. Men der er et klart flertal for, at der indføres en CO2-afgift på dansk landbrug. De fem kandidater diskuterer også turisme – herunder om det er i orden, at regeringen vil undersøge, om et vindmølle-testcenter kan placeres i #Tøndermasken med Nationalpark Vadehavet som nærmeste nabo. Kronborg, Karlberg, Olesen, Duedahl og Sohl giver også bud på, om der i den nuværende krisesituation skal skæres i kulturbudgetterne – eller om det er netop nu, der er brug for flere millioner til fællesskabet.

DKsyd slutter programserien med finale fra Videnshuset i Sønderborg fredag 28 oktober.